Kärt återseende idag..

Man hinner fundera riktigt mycket under en hel kväll utan ström, telefon och täckning till yttervärlden. I sällskap av ett styck sovandes barn i soffan bredvid och ett styck modigare barn i sin egen säng i ett becksvart rum på övervåningen, försökte jag läsa ett gammalt magasin av nåt slag. Såg bara hälften av vad som stod då stearinljusen inte lyste upp tillräckligt.
 
Jag hade bara mig själv i förrgår kväll. Inga hantlar, inga högreps, inga personbästa.. Det var skönt på nåt gott vis. Bara jag och mina tankar.
 
Jag har ett par dagar funderat på om periodisk fasta är nåt för mig, för att prova nåt nytt, för att få ner mer mat i systemet, för att röra om i min gryta. Jag har läst mycket om det och har ju många lovord från teamkamrater som säger att det är både är ett skönt, bra och bekvämt sätt att inta mat. Ett par gånger om dagen, mycket på en gång och mest efter träning. För er som vill veta mer vad jag funderar kring om kommer en länk här..
 
Lördag morgon och träningen redan gjord. -5 grader ute och det vart både mössa och långärmat på ryggpasset idag... Nu ska jag få träffa min älskade hund jag inte sett på 6 månader. Dubbla känslor, men jag ska krama om henne länge länge, innan hon åker igen.
 

Återfall och vinst

 
 
Längtat hela dagen.. Några dar sedan jag kom iväg nu. Men it is what it is.. Jag dundrar på när jag kan. Framsida ben o triceps + the asskiller, störtskön övning där man ser ut som om man vänt bruksanvisningen på sné, men den tar rätt där det ska.
 
 
Fick frågan häromdagen hur man får till sina axlar, så de blir breda, fylliga och sätter pricken över i. Ja, vad ska jag svara på det? Axlar kan alltid bli större och bredare. I mitt fall får jag väl i första hand tacka mig själv för att jag tycker det är roligt att träna dem. Tränar aldrig idiotiskt när det kommer till axlarna. Ett misstag och man är out of the game. Har haft lite problem tidigare, men inte längre. Värmer alltid upp med stående militärpressar, explosivt. Ja det var så jag slog ut delar av framtänderna i våras. Satte stången rätt upp i hakan.
 
Pressar i Smith eller med hantlar, varierar lite där. Supersettar sidolyft med hantlar och framåtlutande sidolyft för baksida. Sidolyft i cablecrossen passar mig och någon mer övning för baksida brukar det bli. Målet är att vilja skilja axlarna från kroppen när det är klart för att de är så uttröttade. Kör ofta 10-12 reps. Sen är det klart.
 
 
Traderaträsket är jag djupt nere i just nu. Loppisråttan och fyndfanatikern Louise är igång igen. Har just nu återfall, eftersom jag är periodare. Denna helt underbara och vulgära lampa för 50 spänn kom till mig idag. Me like!
 
 

Gubbkepsar, porr och frustration!

Va faaaan! Omkörningsfilen på 110 väg eller samtliga påfarter är INTE en plats för hånglande med telefonen, se snygg ut i sin gubbkeps eller för de med en packe porrtidningar under gasen. Den är till för att köra om i eller gasa upp på!!!!!  För de som hånglar med just nämnda telefon, för de med nyinköpt gubbkeps eller problem med gasreglaget finns grusvägar på landsbygden... Jag har många bra tips där.
 
Jo, jag har stört mig så in i helvete denna helg. På alla med körkortet levererat i cornflakespaketet. Och ilskan ångar bakom ratten... o där sitter jag ju jämt. Räknade ut lite hastigt att jag bränner en tank i veckan à 70 liter... Not good!
 
Naturligtvis hamnade jag med detta humör på Ikea vid lunchtid idag söndag, bara för att kunna totalt onanera i min ilska och spy på medmänniskorna som stod still, gick motsols eller på deras ungar som gapade och skrek.. Fint Louise, fint!!!!!!!!
 
Slet och drog som en galning i vikterna på mitt ryggpass. Ursinnigt och intensivt. Mördade gymmet! Så blev det bättre... Heja fysisk aktivitet, tar ofta bort sur min och inneboende frustrationer...
 

Vi lurade oss själva

Det är roligt att vara två. Damn, vad vi tog i. Ben, denna hatkärlek. Vi bestämde oss för att tycka om kvällens pass. Lura våra hjärnor till den milda grad att det både känns kul och lätt. Så cirkelträning med tempo och minimal vila. Vi växlade upp och pluggade in bra musik och sen existerade bara där och då, i en timme.
 
Vi har en hiss på jobbet, det är 20 trappsteg ner. Några av mina friska unga besökare tänker inte ens att det är ett alternativ att gå ner för dessa trappsteg. De trycker istället på hissknappen, väntar en evighet för att sen åka i 5 sekunder. Jag har aldrig förstått grejen, hur man ens kan komma på tanken. Idag gav jag dock mig själv dispens, men bara i tanken....
För trots spagettiben skulle jag aldrig ta hissen...
 
 
 

Det kom ett mail....

Det kom ett mail häromdagen. Det kom på morgonen. Med grus i ögonen och alldeles för starkt kaffe för mitt bästa läste jag rad för rad. Jag läste och läste om igen. Där och då fick jag den ultimata bekräftelsen på att jag duger till, yrkesmässigt. Jag blev rörd, berörd och varm i kroppen. Jag fick veta att jag gjort skillnad för en person. En person som efter 21 olika terapeut och psykologkontakter under sitt drygt 20 åriga liv vågat be om hjälp ytterligare en gång.
 
Måste ärligt säga att det var en fantastisk känsla att läsa hennes ord, en underbar start på dagen. I mitt arbete får jag oftast inte veta om jag gjort nån större skillnad. Jag får sällan veta hur det gick sen. Känner just nu att jag faktiskt är på rätt plats på vardagarna. O jag kommer bli kvar ett bra tag till....
 
Det blir jag även på gymmet. Energi och glädje, motivation och utmaning, mental återhämtning och fysisk utmattning. Vem säger nej till det? Great!!!
 
 
 
 

Den inre styrkan

Jag har ju tänkt testa crossfit, men har liksom inte fått tummen ur. Varför vet jag inte, har fått flera inbjudningar till att testa, vilket är jätteroligt. Och, jag tror det skulle passa mig ypperligt. Tror även det skulle ta min träning till en högre nivå, få in en ny växel. Men trots att jag tänker på det dagligen, trots att jag känner sug, kommer jag inte iväg. Så irriterande.
 
Senaste dagarnas träning har blivit riktigt bra. Jag känner att på de senaste 3 veckorna har det hänt mycket, både styrkemässigt och på formen. Den där sköna känslan i magen som jag pratar om finns också där. Den inre styrkan som ökar för var dag.
 
 
Vad underlättar min vardag?
Det finns några saker som funkar i vått och torrt. Jag går inte på någon diet, jag äter allt, mer eller mindre. Det underlättar såklart. Försöker endast tänka att få i mig 2g protein per kilo kroppsvikt per dag. Sen bryr jag mig inte så mycket. Sötsuget försvann efter dieten förra hösten och jag kan numer, tro det eller ej, lägga i 3-4 godisbitar till mig själv i barnens lördagspåsar och nöja mig. Det har aldrig hänt förut. O så mycket godare det smakar.
 
Frukostmässigt har jag en sak som fungerar. Jag har svårt att dricka på mornarna men vispar ut BodyScience wheyprotein med päronsplitsmak i mjölken och fyller upp med cornflakes. Kalas! Allt i ett. Sen ägg i mängder på jobbet + lyxen med induktionshäll så det går fort. Bästa livsmedlet ever...
 
O ja, just nu går jag in för träningen, dock med diffusa mål. Nice!
 
 
 
 
O vad går på repeat under de tyngsta seten? Jo denna helt grymma låt!!! Lyssna och njut!!
 
 
 
 
 Nice week to all of you!
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Dags att bli lite biff!

Enkel ekvation i teorin. Ät massor av mat och träna tung styrka på det! Ja happ! Hur ser det ut i praktiken då? För mig. Äta massa mat kan jag, träna tungt kan jag, men ändå blir det ingen ordning på maten. Konstiga tider och ojämnt intag. Måste lösa detta eftersom jag vill öka min massa något.
 
Att leva på Body Scienceprotein och Gainomax gör ingen biff. Det är nödkost. För att inte halka efter, när dagarna rusar fram. Det är dock riktigt bra att ha till hands så att proteinintaget förblir stadigt och högt.
 
Idag fick jag förmånen att träna med Louise. Vi tränar bra ihop, har väldigt roligt ihop och heter samma, vilket blir oslagbar kombination. Hon hatade allt vad styrketräning heter för inte så länge sedan och nu kan hon inte vara utan den. Hon är dedikerad, enveten och går verkligen in för det. O tillsammans gör vi underverk på Sportlife Partille.
Inga rekord ikväll, bara metodiskt nötande för att kräma ur all energi som fanns kvar i kroppen. Varför spara på den när det enda som återstår är bingen..
 
 
 
Louise och Louise
 
 

Vad hinner du på 35 min??

Den bästa träningen är den som blir av. Så brukar jag numer försöka tänka. Jag har tränat alldeles för mycket i huvudet. Går igenom det perfekta passet om och om igen. Vilket slöseri med energi egentligen. Och man blir övertränad i hjärnan. Men man blir ju varken svettig eller trött i musklerna av att visualisera hur det skulle kunna bli... om man sen inte kommer iväg och genomför sin träning.
 
Jag har inte längre några inre krav på antal träningspass per vecka. Det blir vad det blir och det som blir ska vara roligt. Just nu har jag roligt, riktigt roligt och då faller det sig så att det blir både fler timmar och bättre resultat av den tid jag investerar på gymmet.
 
Ikväll massakrerade jag min rygg. Chins 20, 15, 12  med kort vila emellan. Sen marklyft. Satte 110kg idag och ska väl snart vara uppe i 130 igen tänker jag. Latsdrag, rodd och t-bar på det och sen glad och nöjd.
 
Jag börjar förstå att min kropp är som gjord för korta men fler pass. Så in, 25 min effektiv träning med ca 0 vila, högt tempo, explosivt och sen dusch o bastu på 5 min och ut.. Man hinner det man vill och min träningsväska är ALLTID packad och klar, för det oförutsedda, för det oplanerade, för det spontana. Man vet ju aldrig när man får en 35:a över....
 
 
 
 
 
 

Tävlingstankar!

Träningsglädjen finns där, o yes! Börjar göra ökningar igen och det är upplyftande. Knäböj och benpress speciellt. Arbetsseten i benpressen når nästan 300 kg nu och det känns riktigt bra.
Jag är annars inte speciellt viktfixerad när jag tränar. Är mest noga med att det ska kännas på rätt ställe när jag är klar. Dvs den muskel jag valt att träna och den sköna harmoniska känslan i magen..
 
Vad har jag för mål undrar många? Är såklart sugen på SM i chins under Fitnessfestivalen i första hand. Är rädd för att i nuläget sätta några mer långsiktiga mål. Jag fallerade ju inför årets SM i Athletic fitness och det känns fortfarande tråkigt att jag inte kom till start. Att våga mig på att redan nu säga att jag ska tävla på nästa SM vill jag inte. Även om jag såklart vill avsluta den tanke och plan jag en gång påbörjade. Det tar tid och stor mental kraft att genomföra ett SM. Så det som blir att göra för mig den kommande tiden, är att fundera på om jag har ork och råd att investera så mycket som kommer krävas. Det jag vet om mig själv är att jag lärt mig oerhört mycket sen Decembercupen. Jag vet att jag faktiskt kan. O det finns ju fler sätt att nå sitt mål än ett. Så iså fall blir det ett annat upplägg till nästa gång. Vi får se.
 
 
 
 

To feel reborn

 
Så kändes ben/tricepspasset i helgen...... Och jag säger bara- prova själv..
När du tror att du dör orkar du alltid mer. Det är bara hjärnan som lurar dig. Därför, blås din hjärna totalt nästa gång. När det känns som du inte orkar mer, gör en repetition till. När det känns som att du är nöjd, gör ett set till. Känslan är oslagbar.
 
 
Jag lovar dig!

RSS 2.0