Sucker for shoulders

Började med knäböj.. Slutade med en halvbra repetition på 100 kg. Trött sen marklyften häromdagen så jag lade ner ben efter 20 min. Klokt beslut. Axlar istället, mycket bättre..
Louise filmade mig för sista gången på en stund då hon flyttar till Kiruna för att gräva guld i 4 månader.
 
 
 
 
 
 

1,5 liter sperma rakt i ansiktet

Bläddrade igenom nya Magazine Fitness igår och fastnade vid denna insändare med tillhörande bild. Läsaren var förbannad för att för att tidningen valt en bild som kunde liknas vid en porrfilmsscen. Var det bara jag som inte alls associerade denna bild med porrfilm? Utgår från att läsaren symboliserade den vita vätskan med sperma och förfasade sig över detta. Antingen är jag yrkesskadad (nej jag spelar inte in porrfilm) eller helt enkelt avtrubbad med tanke på allt vi dagligen matas med i media o dyl. Eller så går jag inte igång på en sån bild utan ser den precis som redaktionen ville förmedla...  att kalcium är bra för våra skelett, typ.
 
 
Eller så vet jag helt enkelt bättre. Att en sats sperma till mängden endast utgör 1ml eller ca en tesked och med den kunskapen kommer 1,5 liter mjölk aldrig att kunna framstå som en utlösning, i min värld.
 
Jo jag är mycket intresserad av genusdebatten och jag är även mycket intresserad av utbildning till folket. Ägnar sen 10 tillbaka mitt liv åt att förkovra och utbilda unga människor i ämnet sexualitet och sexuell hälsa.. Jag tror att det är oerhört viktigt att veta hur våra kroppar fungerar, tidigt i livet eftersom vi ständigt bär på frågan om vi är normala och om vi duger i andras ögon. Jag tror att det är avgörande att vi tar kål på myter och möter upp de fördomar och föreställningar som vi matas med från olika håll och får en diskussion kring detta. Vi kommer aldrig kunna skydda våra barn från allt "ont" här i världen. Men vi kan definitivt lära dem att "simma bland hajarna". Mycket bättre strategi än att censurera, sopa under mattan eller inte väcka björnar som redan är vakna sedan länge. Enligt mig!
 
Människor kommer alltid att dras till det tabubelagda, det som är spännande och det kontroversiella, det är så vi är. Vi kommer fortsätta ta risker. Men med gedigen kunskap om hur verkligheten ser ut kommer tex en sådan här bild lättare tappa sitt provokativa innehåll och symbolik och vi kan fokusera på viktigare saker.
 
 
 

Till de som smsar eller dagdrömmer sig igenom sina träningspasspass

Från huvudvärk och ett allmäntillstånd som påminde mest om en vissen blomma i fredags till 100 kg i knäböj.. Ja jag satte 100. Har aldrig gjort det förut. Har varit för feg, rädd, bekväm, haft ont och för dålig teknik. Nu är det målet uppnått, o redan i november månad. Nu gäller det att äta mer, för de surt förvärvade musklerna kommer definitivt inte gratis. Och ska det hända något behövs mer bränsle.
 
Du får inte massa muskler av att gång på gång köra safe, förstrött lyfta för lätt, peta dig i näsan, glo på andra eller smsa under träningspasset. Du lägger inte på sig muskler på en natt bara för att du råkar ta i nån gång ibland. Inget du alls ska oroa sig för. Det krävs år av ständig eliminering av dina mentala hinder och spärrar, för att lägga på dig lite massa. Det krävs lååååång tid av tung styrketräning där du varje pass måste pressa dig till total utmattning, ja näst intill tårar.. Så ni som är rädda för att ni ska bli för stora kan släppa det.
 
Jag började styrketräna regelbundet år 2000. Jag tränade bekvämt och lagom. Tungt tyckte jag själv, men icke, med den erfarenhet jag har i bagaget nu. Tack vare lite genetiska förutsättningar utvecklades jag en del, men jag tog nog egentligen aldrig i. Låg jämt på samma vikter och tränade nån månad här o där för att sedan falla ifrån ett tag. Så kom barnen och det var först efter det sista 2009 som jag verkligen började utmana mina inre bekvämligheter och mentala spärrar. Kan nog säga att jag tränat på riktigt ca 4 år, och då menar jag med en tanke bakom, att bli starkare och lägga på mig massa. Magoperationen 2011 gav mig en spark i baken och det var då jag kom på idén att tävla. För då kom ju inte lata och bekväma jag undan... Fantastiskt roligt och lärorikt. Sen har jag fortsatt med kvalitativa träningspass..
 
Så nästa pass, skit i löpbandet med hastighet 8.. Skit i kafferepet i repan, skit i alla andra. Plugga in den grymmaste musik du har på alldeles för hög volym, utmana dig själv (med god teknik förstås) Upprepa detta varje gång du investerar tid på gymmet. Du kommer inte ångra dig......
 
 
 

Min dipsträning caught on camera

Alla är sjuka runt mig och själv går jag och känner mig ömsom pigg, ömsom seg. Träningspasset igår blev ialla fall lyckat. Effektivt och kvalitativt. Körde dips för första gången på länge. Få gym som har en godkänd dipsställning enligt mitt tycke. O den nedan är kass. Jag gjorde dips ändå. Ett set hamnade på film. Inte direkt tävlingsstrikta precis, men de tog där de skulle och ca 30 st. Bra början på nåt jag tänkte skulle bli ännu bättre på sikt.
 
 
 
 
 
 
 
 Körde armar och mage och kände mig stark
 
 
 

Tack Sverigedemokraterna!

Jag hade en hel kväll för mig själv, jag skulle träna bland annat. Skulle bara hämta mitt paket på Willys. Det var då jag sprang in i Sverigedemokraterna. På MIN lediga värdefulla tid. O NEJ, jag ville inte ha någon information av dem och NEJ jag ville inte höra deras argument för att förbättra världen. Jag gjorde klart och tydligt att min egentid inte tänkte läggas på att lyssna på deras åsikter. Meddelade dem att jag läst partiprogrammet och inte höll med om mycket där.
 
Tror ni att han gav sig? Nej.... Tills den andre kom fram, som hört min och hans kollegas diskussion och kläcker till sin kompis: Ge dig nu, hon har ju ialla fall läst partiprogrammet, det är inte många som gjort..
 
Undrar hur många det är som röstar på Sverigedemokraterna, som verkligen läst partiprogrammet. Jag tror att han sa något vettigt där bland all skit. Jag tror inte att flertalet av svenssonrösterna ens tittat i det. Ändå röstar de på dem...
 
Irritationen gjorde mig stark på gymmet. 125kg i marklyft och en 10reppare på 80 kg i knäböjen. Bra för att vara mig. Jag hade nog inte kunnat ladda bättre för mitt benpass idag... Värsta preworkouten. Tack Sverigedemokraterna.....
 
 
 

MIna vänner av stål bor i källaren

Trodde inte att det gick att träna i mitt hemmagym som sedan några år dammat igen. Men visst gick det. Har det mesta i källaren som behövs för att träna kroppen. Mina godaste vänner är dessa. Klickar fram 2,5-32,5 kg på några sekunder. Fin fint..
 
 
Bra investering, tyckte jag då när de införskaffades. O nu när de används. Däremellan har de legat och ropat på mig att hälsa på, vilket inte har skett överdrivet mycket. Men ikväll var jag sugen.. Behövde röra på mig lite. Så närmre hundra sneda hantelpressar från 12,5 kg upp till 25kg i var hand. Det är ta mig tusan en lördag kväll det :-)
 
Svett och go !!!

Att plötsligt bli nåt man inte är

Jag minns det så väl. Konstigt, vissa saker man fått höra i sitt liv fastnar och etsar sig fast, ofta de saker som inte varit så positiva. Jag var 11 år. Det var en jämnårig person som jag tyckte mycket om, som sa de där orden. Tror han var sur på mig för något. Och så kom det, som småspik genom luften.
 
Han skrek FLODHÄST åt mig över hela skolgården, så det ekade mellan husen. Jag minns hur ledsen jag blev och förvånad.. Jag minns att jag själv inte tyckte jag var speciellt stor eller flötig, utan snarare högst normal. Spelade mycket handboll på den tiden och var väl inte så speciellt tjejig, har nog aldrig varit det, men flodhäst hade jag aldrig associerat mig med.
 
Så vad syftade han på minns jag att jag tänkte. Jag var definitvt ingen flodhäst. Ändå kände jag mig som en flodhäst, från det ögonblicket och en tid framöver. Ordet förföljde mig, som en skugga. Ändå sa han det bara en gång. En endaste gång.
 
På det stora hela brydde jag mig inte så mycket, men visst provade jag tesen x antal gånger, speciellt då jag var nere eller hade en dålig dag. Nånstans visste jag bättre, förnuftsmässigt. O eftersom jag varit lyckligt lottad med vänner och familj som alltid tyckt om mig oavsett vad, fick detta inte så stor plats som det skulle kunnat få om livet varit annorlunda.
 
Med detta skänker jag en tanke till dem som inte får de där tusentals fina orden och bekräftelsen från andra att de duger kastade efter sig. Som inte får sköldarna som gör att de nedtryckande orden och de bitska kommentarerna inte når fram och kan göra skada....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Louise testar...

Okej, nu har jag testat preworkout nr 100 i ordningen. Jag hade förhoppningar, jag hade förväntningar och jag gick på det igen. Såklart vart det ingen skillnad den här gången heller. Kände ingenting praktiskt taget. Nu får det vara slut på pwo´s för min del. Tränade vid 20 tiden på kvällen dessutom och hade såklart glömt bort de små efterverkningarna som smyger sig på några timmar senare. Jo jag talar om duracell, som kom på besök lagom till att jag tänkt lägga mig för natten. Istället hamnade jag i källaren, rensade den i 2 timmar och efter det låg jag o stirrade i taket ytterligare 2 timmar innan jag kunde somna. På morgonen efter när jag skulle ställa in burken jag nallat av kvällen innan, fastnade blicken på den så välkända texten som stod på baksidan. Nej, just det, ska ju inte intas nära på sänggående. Hade glömt.
 
Så för er som aldrig kommer er för att städa bortglömda skrymslen kan jag rekommendera dubbel dos preworkout och ni är igång. Så visst funkar den!
 
 
Jag har ett undantag i skåpet, måste säga det. Gakkic från Body Science, för att orkar fler repetitioner är riktigt bra. Jag har gjort fina resultat i chins på den..

RSS 2.0