Glädje & passion

Knör in mina träningspass lite här och där och det känns både roligt och motiverande att träna just nu. Med lite hjälp idag och mycket ful teknik tryckte jag upp dryga 60 kg (64) i bänkpressen. Tyckte väl själv att det kunde sett snyggare ut och hade jag varit själv hade jag aldrig ens provat, då hade definitivt den mentala biten satt käppar i hjulen och jag hade legat som ett fån med stången på bröstet, som i en rävsax. Nu vet jag att jag kan iaf..

O solen har lyst på mig hela dagen idag, från morgon till eftermiddag. Känner mig helt omfamnad av den. Det är välbefinnande det. Och den lilla snö som ligger gör mig lite extra glad.

Snart dags för monoskiåkning. Det kan gå hur som helst, men tänkte filma ett åk när jag blivit lite varm i kläderna så ni får se hur det kan se ut och hur härligt det faktiskt är att åka mono. Senaste åren har skidåkningen varit lite lagd på hyllan av förklarliga skäl och jag inser nu att jag saknat den. Dedikationen och passionen till utförsåkning i olika former har funnits med mig hela livet.. För 10 år sedan gick jag ju t o m. upp till Åreskutan i juni med skidorna på ryggen för ett åk på 1 minut.. Fanns det snö skulle den ju nyttjas till varje pris. Sen gick jag ner igen.. Sisådär en arbetsdag allt som allt.. Galen? Kanske? Beror på vem man frågar.. Det är det som är det fina i kråksången. Vi tycker olika, hänger oss åt olika saker, men översätter man andras passion till något man själv är såld på är det ju egentligen ganska lätt att förstå varför en annan människa lägger tid och energi på något man själv skulle ge en miljon för att slippa. Det handlar om genuin glädje fast bara olika uttryckssätt.  Och de flesta kan nog skriva under på att glädje är en oerhört viktig ingrediens i livet.. Så därför har jag slutat fråga andra hur tex golf kan vara så kul. Viktigast är ju att göra mer av det som får en att må bra...


Jag, nedför Åreskutan!


Placeboeffekten av alla tillskott jag öser i mig just nu är skrämmande hög, eller så fungerar det faktiskt, peppar peppar. Snor till höger och vänster, feber och rinnande ögon likaså. Jag som aldrig tidigare gått vinnande ur en sådan strid kan för en gångs skull tänka att det är min tur att få fortsätta vara frisk.. Vågar man ens skriva något sånt..? Jag gör det ändå, för jag har kryssat runt i snart två veckor bland virus och baggar och klarat mig. Vad tror jag på då och vad käkar jag för magiskt?

Tryckte i min förra hund probiotika för magen och tarmfloran, då han var mycket sjuk och hade dåligt immunförsvar. Och det hjälpte honom. Så för två veckor sedan började jag boosta mitt eget immunförsvar med detta. På det kör jag dagligen c-vitamin med överdosering av glutamin i, D-vitamin som de flesta får i sig alldeles för lite av här i norr, multivitamin och ALA. Visst, jag äter relativt mycket grönt och frukt men antioxidanterna gör sitt. Omega 3 tar jag de dagar jag inte äter lax. Är helt med på att de lärde tvistar om huruvida allt detta gör nytta, men nu tror jag på mitt koncept och kör all in...

Trackback
RSS 2.0