Släpp din hörnflagga en stund!Så blev det ett nytt år till slut. Tiden springer ingen ifrån, hur vi än försöker. Men, som vi försöker, på alla sätt, gång på gång. Utan att lyckas. Så när Jan Malmsjö räknade ner, (han såg lite ut som om han hade stått där sen förra året o frusit btw), blev jag varse att ytterligare ett år sprungit ifrån mig. Ingen idé att spjärna emot och börja hallucinera om att det var bättre förr, längta tillbaka till svunna tider osv .. för det hjälper inte, näpp!

Då finns ett valbart lite trevligare alternativ jag vill uppmärksamma alla som möjligtvis känner igen sig, eller är intresserade av. Släpp hörnflaggan och flyt med för en stund. Häng på, välj att se allt det fantastiska du har åstadkommit förra året, allt det bra du gjort för dig själv. Skjut inte upp eller skjut fram de viktiga sakerna. Prioritera bort det triviala, det du lika gärna kan göra imorgon eftersom tråkiga saker som behöver göras alltid kommer tillbaka. Då kan man ju samla ihop allt det trista till senare eller hur?

Gläds så mycket du kan nu, åt de små fina detaljerna i tillvaron, även de som bara gömmer sig lite, bakom hemmablindheten och den selektiva varseblivningen.… Det är värt ett försök, det ÄR svårt, jag vet, speciellt när smutstvätten kväver, när disken belamrar 3/4 av köket, anticimex är det ord som kommer upp i huvudet när du ser dig omkring hemma;-) När du hittar obetalda räkningar i sopsorteringen som för övrigt inte är sorterad och tar upp en yta lika stor som ett mindre sovrum…. osv osv

Vi har ofta en massa ursäkter för att det inte ser ut som i ett skönahem-magazine hemma eller som vid en plåtning inför försäljning. Vi vill ju visa upp oss från vår bästa sida såklart och även jag vet att ett kaosartat inre kan stylas upp med ett snyggt polerat yttre. Det funkar! Men ibland kan det vara befriande att våga vara lite busig, släppa taget om alla måsten, göra det oväntade och ogenomtänkta, det lite opretentiösa.. då kan vi få till de mest fantasktiska möten…  Bjud hem, bjud in, bjud upp, trots dammråttorna i hörnen och utan att ha googlat recept.nu 365 ggr och fått ångest lika många ggr.

En skvätt kaffe från den igenkalkade bryggaren kan gott duga, eftersom mötet i sig människor emellan, inte är beroende av dyrvin, finkultur eller 12 sorters kakor… Jag tror mötena behövs oftare för vårt välmående än vad vi behöver flyttstädade hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0